Jak wybrać przenośny klimatyzator?

Przebywanie w czasie upałów w zamkniętych pomieszczeniach może być prawdziwą męczarnią. W salonie czy kuchni temperatura może wzrosnąć do tego stopnia, że nie da się w nich normalnie funkcjonować. Otwieranie okien na niewiele się zda, gdy na dworze panuje skwar. W takim przypadku jedynym rozwiązaniem może być klimatyzator Blaupunkt.

klimatyzator BlaupunktKlimatyzatory przenośne

Są stosunkowo najwygodniejszym rozwiązaniem, bowiem można swobodnie przenosić je z miejsca na miejsce w zależności od potrzeb. Wiadomo, że będą one miały mniejszą wydajność, niż klimatyzatory montowane na stałe, niemniej jednak z powodzeniem nadadzą się do domowego użytku. Świetnie poradzą sobie z obniżeniem temperatury powietrza w zamkniętym pomieszczeniu, przynosząc prawdziwą ulgę.

Klimatyzator Blaupunkt – działanie

Aby klimatyzator mógł swobodnie działać, musi zostać ustawiony w pomieszczeniu, gdzie jest możliwość otworzenia okna. Bowiem obie rury klimatyzatora Blaupunkt muszą zostać wystawione na zewnątrz – jedna pobiera powietrze do ochłodzenia skraplacza, druga odprowadza gorące powietrze.
Minusem klimatyzatorów przenośnych może też być ich dość głośna praca – o ile w dużym, gwarnym pomieszczeniu nie jest ona aż taką przeszkodą, o tyle w zacisznym domowym salonie hałas może przeszkadzać w codziennym funkcjonowaniu.
Pomimo wad klimatyzatorów przenośnych, z pewnością są to urządzenia, na które warto zwrócić uwagę, szukając ochłodzenia w upalne dni.